Spagetti med kål og soltørkede tomater

Spagetti med kål og soltørkede tomater

Elsker du spagetti? Da bør du prøve vår kremet variant som er inspirert av den klassiske carbonara. Hodekål gir ekstra fylde og soltørkede tomater og krydder gjør den rik på smak. Dette er en pastarett du vil ha som en fast del av middags-repertoaret ditt.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 pk fullkornsspagetti
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 finhakket løk
  • 2 båter hvitløk
  • 0,25 hodekål eller nykål - finsnittet
  • 4 store aromasopp i båter
  • 3 dl matfløte (10 %)
  • 1 dl vann
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 4 ss soltørkede tomater i strimler
  • 50 g finrevet, hard hvitost
  • 4 ss finhakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Kok spagetti som anvist på pakken. Spar litt av kokevannet. Det kan brukes i sausen om den blir for tykk.
  2. Fres løk og hvitløk raskt i olje, i en stor varm panne eller vid kjele. Ha i aromasoppen og rør rundt. Ta ut noen soppbiter om du ønsker å pynte med det til slutt.
  3. Ha kålstrimlene i pannen og stek videre.
  4. Ha i matfløte. Rør rundt.
  5. Ha i krydder.
  6. Bland maisennamel med kaldt vann og ha det i gryta slik at den tykner litt. Rør rundt. Smak til.
  7. Kok opp og tilsett soltørkede tomater.
  8. Smak til og server med et dryss av revet hard ost.
Både nykål og vanlig hodekål passer supert i denne retten.
 
Har du en skvett hvitvin til overs? Det er nydelig med noen dråper i sausen.
Del på Facebook